Ons verhaal

Wij, de consultants en medewerkers van Dutch Boosting Group, willen bijdragen aan waardevolle, toekomstbestendige oplossingen voor mens en omgeving. Alles wat we doen, doen we met groot besef van verantwoordelijkheid voor mensen en omgeving: duidelijk, duurzaam en dynamisch. Zo geven we complexe uitdagingen een boost.

Dutch Boosting Group is voor overheden en organisaties partner voor advies en projectmanagement van uitdagende projecten. We combineren een vaste methodiek (Systems Engineering), inhoudelijke kennis en betrokkenheid. Met onze aanpak zorgen we vanuit verschillende rollen voor overzicht en duidelijkheid in grote projecten. En vanuit onze Academy delen we onze kennis direct uit de praktijk. We werken voor toonaangevende opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat, gemeente Amsterdam, Schiphol, Tennet en Prorail.

Onze organisatie

Wij werken zelforganiserend, dus met rollen en verantwoordelijkheden in plaats van functietitels en hiërarchie. Op deze manier kunnen we zorgen dat taken worden opgepakt door degenen die daar het beste in zijn. Zo blijven we als organisatie wendbaar. Deze werkwijze past goed bij wie wij zijn. Een Booster voelt zich prettig in een flexibele werkomgeving, waar vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief zijn.

We krijgen vaak vragen over deze werkwijze en dat vinden we alleen maar leuk. In onze FAQ vind je het antwoord op de meest gestelde.

Ben jij een Booster?

Onze medewerkers, boosters noemen wij hen, zijn allemaal anders. En daar zijn we trots op. Toch zijn er een aantal eigenschappen die een Booster van nature in zich heeft. Zo zijn we nieuwsgierig. We willen weten 'hoe het zit' en bekijken zaken graag vanuit een breed perspectief. We nemen niets zomaar aan, stellen kritische vragen en zijn scherp in onze observaties. Daarnaast zijn we verbindend. Als systeemdenkers zien wij hoe zaken met elkaar samenhangen en dat het één niet zonder het ander kan. Het ontrafelen en (her)structureren maakt ons innovatief. We zien oplossingen die anderen niet zien. En dat goed van pas in de complexe uitdagingen van deze tijd.

Maak kennis met onze Boosters

Werken bij Dutch Boosting Group

Overweeg je om je bij ons aan te sluiten? Dan ben je vast benieuwd hoe het is om bij ons te werken. Onze Boosters vertellen je gewoon hoe het is. Lees hun blogs, of kom gewoon een keertje kennismaken! 

Hoe het begon

In 2013 begon Dutch Boosting Group met vier bevlogen ondernemers met een duidelijke missie. Nadat zij keer op keer hadden ervaren dat er veel tijd en geld werd verspild in projecten in de GWW-sector, wilden zij laten zien dat het anders kon. Met het doel om zo min mogelijk maatschappelijk kapitaal te verspillen, richten de projectmanagers en systems engineers het toenmalige 2nd Sense op.

Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder en als organisatie fors gegroeid. We hebben als Dutch Boosting Group een eigen Systems Engineering (SE) aanpak gevormd, die we in veel verschillende vraagstukken toepassen en vanuit meerdere rollen invullen. Nog steeds zijn we wars van verspilling, maar in de loop der jaren hebben we ons een hoger doel gesteld. Met onze werkwijze willen we bijdragen aan toekomstbestendige oplossingen voor mens en omgeving. Een belangrijke missie, waar we als purpose-gedreven organisatie dagelijks met passie aan werken.