hero-object

Paul over zijn werk bij Dutch Boosting Group

hero-image

Bewust, bevlogen en dynamische systeemdenkers. Dat zijn wij. Maar wat betekent dat concreet? Wie zijn onze boosters eigenlijk en wat doen ze heel de dag? Wij vroegen het aan henzelf.

Hoe ben je bij Dutch Boosting Group terechtgekomen?
Ik heb Civiele Techniek gestudeerd, maar ik zocht een functie waarin ik mijn technische skills kon combineren met sociale vaardigheden en creativiteit. Toen ik hoorde dat Dutch Boosting Group consultants zocht en welke mogelijkheden ik hier zou krijgen, wist ik dat ik hier goed zou zitten. Zo ben ik nu werkzaam voor de gemeente Amsterdam als projectmanager. Daar wordt Station Amsterdam Zuid uitgebreid. Daarvoor dient de snelweg daar straks door een tunnel geleid te worden, zodat er ruimte is voor deze uitbreiding. Je kunt je voorstellen dat dit op allerlei vlakken gevolgen heeft voor de leefomgeving.

Dat zal inderdaad grote gevolgen hebben! En wat is jouw rol daarbij precies?
Ik hou me vooral bezig met omgevingsmanagement. Mijn voornaamste taak is om te zorgen dat belangrijke stakeholders en mensen in de omgeving weten wat er gebeurt. Ook inventariseer ik hun wensen en eisen, en zorg ik ervoor dat die in het project meegenomen worden. Daarnaast regel ik de vergunningen, alles rondom de kabels en leidingen, duurzaamheid en meer. Er zijn allerlei externe factoren die belangrijk zijn, maar die niet direct gaan over de inhoud van het project. En dat is júíst waar ik me prettig bij voel en wat ik zelf ook aangegeven heb: dat ik me niet alleen op de techniek, maar ook op de sociale aspecten richt.

En komt je technische achtergrond dan ook nog ergens aan bod?
Jazeker, want ik maak de vertaalslag van de techniek naar de omgeving. Om goed te communiceren met de omgeving, is het nodig dat ik de inhoud van het project begrijp. Naast dit project bij gemeente Amsterdam, houd ik me ook één dag in de week bezig met interne zaken bij DBG. Dat doen we allemaal: alle collega’s leveren naast hun externe werk ook hun bijdrage aan ons eigen bedrijf. Daarbij is er veel ruimte voor eigen initiatief. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor één van de cursussen of een andere vorm van zelfontwikkeling. Daarnaast ben ik op dit moment bezig met de ontwikkeling van onze nieuwe website én zijn we met een aantal collega’s een vakgroep Omgevingsmanagement aan het opzetten binnen DBG.

“De sfeer bij Dutch Boosting Group is heel relaxt en warm. Meteen tijdens de eerste kennismaking voelde ik al dat mensen hier oprecht geïnteresseerd zijn in wie ik ben.”

Dat klinkt als lekker druk.
Dat is het ook! Het is heel dynamisch en afwisselend. In Amsterdam hadden we maandag bijvoorbeeld overleg over duurzaamheid binnen het project en zaten we aan tafel met ingenieurs en stakeholders over de vraag hoe het gebied blijft functioneren tijdens de bouw straks. Op dinsdag heb ik me bezig gehouden met het minimaliseren van fouten en de vraag waar straks eventueel claims kunnen vallen. Op woensdag heb ik met Waternet (het bedrijf dat gaat over het drinkwater en grondwater in Amsterdam), ProRail en Rijkswaterstaat overleg gehad over alles rondom de waterhuishouding binnen het project. En op vrijdag was ik intern bij DBG. We hebben toen onder andere een presentatie gehad over contractvorming en we hadden een overleg met de werkgroep Omgevingsmanagement.

Wat is er leuk aan je werk?
Zoals ik al aangaf: de afwisseling, en het feit dat ik mijn technische kennis kan combineren met sociale en creatieve aspecten. Ook vind ik het mooi om iets tastbaars bij te kunnen dragen met een maatschappelijke waarde. Ooit kan ik langs het nieuwe station lopen en zeggen: “Daar heb ik aan meegewerkt.” Daarnaast vind ik de sfeer en opzet bij DBG erg fijn. Heel relaxt en warm, meteen tijdens de eerste kennismaking voelde ik al dat mensen hier oprecht geïnteresseerd zijn in wie ik ben. Vervolgens heb ik alle tijd gekregen om dingen uit te proberen en overal mee te lopen. Je krijgt heel veel ruimte om te ontdekken én je hebt veel inspraak. En omdat het een relatief kleine club is, kennen we elkaar écht. Ik kan mezelf hier breed ontwikkelen en mag zelf bepalen welke projecten ik oppak. Bovendien ben ik trots op onze projecten: het zijn mooie, bekende en belangrijke projecten in Nederland. Als je kijkt naar de grootte van ons bureau, is dat best opvallend. Aan nieuwe medewerkers zou ik adviseren: zeg overal ja op! Zo lang je ruimte hebt in je agenda, moet je zoveel mogelijk kansen aangrijpen om te ontdekken wat bij je past!

Paul Botman

Meer weten? Neem contact op met
Paul Botman