hero-object

Derk over zijn werk bij Dutch Boosting Group

hero-image

Bewust, bevlogen en dynamische systeemdenkers. Dat zijn wij. Maar wat betekent dat concreet? Wie zijn onze boosters eigenlijk en wat doen ze heel de dag? Wij vroegen het aan henzelf.

Je zit (op dit moment) nog niet zo lang bij Dutch Boosting Group. Hoe vind je het hier?
Leuk! Ik ben van nature heel leergierig en wil graag nieuwe dingen ontdekken. Dat kan hier: omgevingsmanagement, technisch management, projectmanagement, systems engineering… je krijgt het hier allemaal wel mee. Ik heb Internationaal Land- & Waterbeheer gestudeerd, en heb daarna lang nagedacht. Ik wilde graag iets met waterbeheer, maar de soort opdrachten is in mijn ogen nóg belangrijker. Ik ben toen op zoek gegaan naar een dynamische plek waar ik genoeg uitdaging zou krijgen. Dat is DBG voor mij. Het is heel leuk dat je hier over van alles mag meedenken. Er zijn afwisselende opdrachten waarin ik verschillende rollen heb kunnen proberen. Ik ben erachter gekomen dat ik graag meer wilde leren over omgevingsmanagement, en dat kan hier.

Wat doe je dan precies de hele dag?
Ik werk nu onder andere voor Wetterskip Fryslân, het waterschap van Friesland dus. Daar zijn we gevraagd om zeven workshops te geven over systems engineering. Systems engineering is een projectmanagement-tool, waarmee grote, complexe projecten in goede banen geleid kunnen worden. Bij het Wetterskip willen ze systems engineering als werkwijze gaan inzetten. In de workshops delen wij onze kennis over deze tool. Bij die workshops hoort ook een leidraad, de Werkwijzer, waarin alle processtappen worden uitgelegd. Mijn rol is het organiseren van de workshops, het afstemmen van zaken met de opdrachtgever en het uitwerken van de discussies die tijdens de workshops gehouden worden in de Werkwijzer. Daarvoor ga ik ongeveer één keer in de drie weken naar Leeuwarden. Daarnaast volg ik binnen DBG een interne opleiding op het gebied van systems engineering. Ook ben ik met een paar collega’s begonnen met het toewerken naar het CO2-prestatieladder-certificaat. Als onderdeel van mijn traineeship werk ik ook aan een project voor netbeheerder Tennet met betrekking tot het aansluiten van een windmolenpark op zee. Erg tof!

Als je nieuwsgierig bent en een brede interesse hebt, je zéker bij DBG moet komen werken! Je hebt hier veel vrijheid om je eigen pad te kiezen.

Dat klinkt enthousiast! Waarom vind je dat zo leuk?
Omdat ik energie krijg van complexe waterprojecten! Water is zowel technisch als heel sociaal. Bij water heb je zóveel belangen. Zeker in die complexe projecten wil ik graag inhoudelijk meer mee gaan denken en werken, vanuit een systems engineering-aanpak. Bij DBG zie ik veel mogelijkheden om mezelf door te ontwikkelen. Er is veel ruimte om zelf met ideeën te komen en je wordt gestimuleerd om zelf dingen op te pakken. Wij zijn een cyane organisatie: we hebben geen hiërarchie. Als je een beslissing wil nemen, dan moet je kijken op wie dat invloed heeft. Die mensen ga je dan bij je beslissing betrekken en je vraagt advies aan je collega’s. Hoe groter zo’n beslissing is, hoe meer mensen je erbij betrekt. De collega’s bij DBG vormen een hele leuke groep: met iedereen kun je een praatje maken en er wordt veel gelachen. Daarbij is het heel leuk dat de meer ervaren collega’s de starters betrekken bij hun projecten. Daar leren we superveel van! Ten minste één keer per half jaar is er een activiteit voor de medewerkers, maar we organiseren ook veel zelf. Zo gaan we binnenkort met de fiets de Mont Ventoux op met een groep collega’s.

Wauw, wat gaaf! Is dat voor jouw gevoel tekenend voor DBG?
Ja, een beetje wel. ‘The sky is the limit’ hier, er is heel veel wat kan. Ik ben nog lang niet klaar met ontdekken binnen DBG, maar ik weet wel dat als je nieuwsgierig bent en een brede interesse hebt, je zéker bij DBG moet komen werken. Je hebt hier veel vrijheid om je eigen pad te kiezen!