hero-object

Auteur: Niek Reijers

Projecten, pannenkoeken en plezier

een half jaar bij Dutch Boosting Group

hero-image

Ik zou eigenlijk pas de maandag erna beginnen. Maar in de loop van de week daarvoor werd ik gebeld door Rikkert van Dutch Boosting Group. Er zou die vrijdag een interessante training gegeven worden. Of ik geen zin had om te komen. Ik was officieel nog niet in dienst, maar ik zorgde dat ik er was. En ik was meteen ‘one of the guys’. Op de tweede vraag die gesteld werd, zeiden mijn collega’s: geef jij maar antwoord. Het is een typisch voorbeeld van hoe alles binnen DBG gaat: je bent direct een volwaardig lid van de groep, je voelt je er meteen thuis, maar wordt ook meteen uitgedaagd om zelf na te denken en initiatief te tonen. Na een half jaar bij DBG kan ik zeggen dat die cultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid perfect bij mij past.

Vrijheid, ruimte, speelsheid… het zijn woorden die DBG voor mij kenmerken. Dat begon al bij de manier van solliciteren. Via een symposium van mijn studievereniging kreeg ik de kans om één-op-één te speeddaten met een aantal bedrijven, waaronder DBG. Michelle, recruitmentmarketeer bij DBG, en ik bléven maar praten en waren allebei meteen enthousiast. Ik mocht op sollicitatie komen, maar deze was (in positieve zin) niet bepaald wat ik ervan had verwacht. Ik hoefde geen motivatiebrief of cv op te sturen. Wel sprak ik die dag heel veel mensen, zochten we samen de klik, werden er pannenkoeken gebakken en proefde ik zowel die pannenkoeken als de sfeer. Al tijdens mijn studie had ik ervaring opgedaan met Systems Engineering. De kennis en ervaring die binnen DBG aanwezig zijn op het gebied van SE sprak mij dan ook direct aan. Het was al snel duidelijk dat DBG en ik een goede match vormden!


De vrijheid en ruimte die ik het afgelopen half jaar gekregen heb binnen DBG, betekenden dat ik in het diepe kon springen. Met altijd het idee dat er op elk moment iemand bereid was en is om mij verder te helpen bij vragen. Binnen DBG wordt hard gewerkt en er staat een supergoed team. Een team met mensen bij wie ik altijd terecht kan. Bovendien is er begeleiding op verschillende aspecten: er zijn opleidingen en trainingen, coaching, je krijgt een buddy voor de eerste weken (iemand die ook pas net bij DBG werkt) en een ontwikkelmaatje. Dat is iemand met veel werkervaring die met jou je pad voor de middellange en lange termijn uitstippelt. Bovendien is niet alleen het werk belangrijk binnen Dutch Boosting Group. Er wordt veel georganiseerd om elkaar juist ook op een andere manier te leren kennen. Sportactiviteiten, een dag zeilen met zijn allen, heidagen… Zo bouwen we (nog) betere relaties op met elkaar!

Het sluit allemaal aan op de oprechte interesse die binnen DBG wordt getoond voor elkaar. En op de kwaliteit waar DBG voor staat. Op dit moment ben ik bezig met twee projecten op Schiphol en één voor de gemeente Amsterdam. Ik leer veel van mijn ervaren collega’s Gerard en Gijs; ik bouw echt op hun kennis en ervaring. Los daarvan ontwikkel ik me ook op het gebied van Systems Engineering, waarvoor ik nu ook het SE Development Program van collega Bart volg. Maar het allerbelangrijkste wat ik het afgelopen half jaar geleerd heb: durf de hulpvraag te stellen. Er lopen experts rond binnen DBG op tal van gebieden. Bevraag en raadpleeg hen wanneer nodig. Je hebt daarvoor alle ruimte en het is super-leerzaam.

Mijn volgende uitdaging is het beantwoorden van de vraag welke richting ik écht in wil om te groeien. Ik kwam binnen met een bepaald idee, maar nu ik (na een half jaar) een beter beeld heb bij onze organisatie, mijn rol daarbinnen en het werkveld; zal ik dat idee zeker bij moeten stellen. Gelukkig zijn er binnen DBG genoeg mensen om hier met mij over te sparren. En uiteraard blijf ik voortdurend hulpvragen stellen, zodat het met mijn ambities en carrière zeker goed gaat komen. Ik kijk ernaar uit!